Температурите отново спадат и зимата ще се завърне, преди да се усетим! Готова ли е вашата спалня?

Когато сезоните се сменят, е време да приберете лекото спално бельо и да инвестирате в по-дебело зимно спално бельо, което ще ви топли до пролетта.


Днес споделяме осем от нашите най-добри съвети за създаване на идеалната зимна спалня на мечтите ви!


1. Декорирайте уютно

Все още ли декорирате стаята си с живи цветя и слънчеви декорации? Ако е така, помислете дали да не ги замените за уютни неутрални и дълбоки оттенъци, които могат да превърнат околната среда в тих, спокоен оазис.


Това може да бъде толкова просто, колкото да добавите няколко нови щампи около леглото си или да донесете зимни възглавници за вашия акцентиран стол.


Ако пазарувате нови мебели за спалня, помислете за богати, вдъхновени от природата мебели, които заземяват пространството ви и добавят много топлина и дълбочина. Например, нашето нощно шкафче е едновременно красиво и функционално, което го прави идеалният предмет за навсякъде. Изберете от необработено покритие или сиво покритие в зависимост от вашите предпочитания.


2. Инвестирайте в луксозно спално бельо

Няма нищо като да се свиете в топло, меко легло, докато вали сняг или вятърът духа навън! Тази зима поставете за цел да инвестирате в спално бельо, което може да ви помогне да превърнете тази мечтана сцена в реалност.


Имаме всичко необходимо за спалня, готова за зима, в нашата луксозна колекция спално бельо.

Също така предлагаме дебели зимни завивки, който са едновременно топли, но не спарват. Нпример силиконовият пух на Роксима е най-качественият в България, е придава едновременно топлина, лекота и не спарва. 


3. Добавете изобилие от одеяла и възглавници


Зимата е перфектното време, да се трупат одеяла и възглавници, без това да създава натрапчиво усещане


Нашите луксозни калъфки за възглавници ще изглеждат чудесно си сред останалата част от вашия зимен декор, а тези меки и луксозни аксесоари дори ще ви пренесат без усилия в топлите сезони. 


Един поглед към вашето ново, разрошено легло и ще бъдете готови да полегнете за сладка дрямка!


4. Добавете меко, топло осветление

Ако единствената светлина в спалнята ви е блестящо ярка флуоресцентна крушка, отделете време и малка инвестиция за меко и приглушено осветление


Добавете лампи към нощните шкафчета или аплици от двете страни на леглото. Ако имате бюро или стол за четене в стаята си, опитайте да добавите подова лампа на тези места. Светлините ще придадат на стаята нежен, мек блясък.


В нощи, които са особено хладни, можете дори да запалите няколко свещи около спалнята или банята си за ултра луксозен блясък. Просто не забравяйте да ги издухате, преди да заспите!


5. Не забравяйте килимите

Няма нищо по-неприятно зимата от това да стъпване върху студени дървени или гранитогресени подове! Ако все още нямате килим в спалнята си, зимата е чудесно време да купите.


Докато пазарувате, не забравяйте, че килимът ви не трябва да отговаря точно на цветовете в стаята ви. Малко контраст може да направи пространството интересно и многоизмерно! Има само две правила, които важат тук: Трябва да обичате цветовете, модела и дизайна на килима и той да се чувства мек под краката ви.


6. Дифузни успокояващи етерични масла

Как бихте описали миризмата на зимата? Дали в паметта ви ще изникнат аромати на борови гори, кедър и мента? Ами канелата, карамфилът и кафявата захар?


Без значение кои аромати свързвате с този пухкав, уютен сезон, можете да намерите почти всеки от тях под формата на етерично масло. Добавете няколко капки към дифузера в спалнята си и ще се почувствате сякаш сте в средата на зимната страна на чудесата!


Можете дори да добавите малка купичка шишарки към скрина си и да ги поръсите с няколко капки канелено масло. Празничният аромат ще се задържи със седмици и ще добави малко празничен чар към стаята ви!


7. Изчистете бъркотията

Лесно е да прекалите с декорацията за празниците.


В стремежа си да направите спалнята да изглежда възможно най-удобна през зимата, възможно е да натрупате твърде много аксесоари. Ако установите, че стаята ви започва да се чувства претрупана, помислете какво можете скриете до следващата година.


Една минималистична, подредена спалня може да се чувства невероятно уютна, най-вече защото ви кара да се отпуснете. Когато не пресичате купища бъркотия, за да стигнете до банята, или прескачате работни папки, само за да стигнете до леглото, вие сте готови да се насладите на пространството.


8. Облечете луксозна пижама

Филмът е подготвен и пуканките са готови. Осветлението е слабо, а леглото ви е меко и уюутно. Вън може да замръзне, но спалнята ви е топла и спокойна.


Сега остава само да се облечете ултра-мека, уютна пижама! Когато останалата част от стаята ви е с луксозна визия, нощното ви облекло също трябва да бъде такова!


Превръщането на стаята ви в зимна приказка на мечтите не изисква основен ремонт. Вместо това трябва само да знаете кои стратегически елементи да включите, за да му придадете онази плюшена, уютна атмосфера, за която жадувате.