Разбира се, всеки би искал да се настани за постоянно в петзвезден хотел и никога да не поглежда назад, но има много начини да повторите атмосферата на луксозна стая за гости у дома.

Разговаряхме с експерти, които предложиха представа как да проектираме място за сън, така че да се чувства възможно най -успокояващо и изискано. Прочетете тези осем съвета, които можете да започнете да прилагате във вашия дом днес.


1. Не пестете от спалното бельо

Много хора с нетърпение очакват да подремнат в удобно хотелско легло, когато пътуват, кълнейки се, че това им помага да спят по -добре. Независимо дали имате нужда от солидни девет часа сън на вечер или ви стигат само в шест, ще искате да увеличите максимално времето за сън у дома, като направите леглото си изключително удобно и успокояващо.

„Купете най-доброто спално бельо, което можете да си позволите“, призовава дизайнерът Чарлз Алмонте . "Спалното бельо трябва да е меко и да се чувства луксозно, докато докосва кожата ви. То трябва да ви кара да се чувствате като прегърнати в мек пашкул." Спалното бельо е популярен избор в момента и има основателна причина защо. „Спално бельо от памучен сатен например създава изискан, но жив вид, който никога не излиза от мода и регулира температурата, така че е идеален за целогодишно ползване“ обяснява.  

Сатенените калъфки за възглавници също стават все по -популярни (и се оказва, че имат и редица ползи за косата и кожата!).2. Акцентирайте с Осветлението

Помислете за атмосферата, която бихте искали да създадете в своето пространство за сън. Отбелязва Алмонте, "Осветлението трябва да е приглушено и меко и понякога може да бъде и секси!" Не сте сигурни откъде да започнете? „ Индиректното осветление , като лампи с меки нюанси или красиви нощни лампи, са чудесни възможности“, обяснява той.3. Оптимизирайте аксесоарите

Хотелските стаи от висок клас никога не са препълнени до ръба с аксесоари и хитрости; по -скоро те са внимателно подбрани с точното количество декор, така че ще искате да вземете този подход и със собствената си спалня. „Минимизирайте визуалното затрупване “, заявява Алмонте. „Понякога е достатъчно малко докосване, като малка ваза с цветя, елегантен часовник или чиния за бижута от сребро.

Изберете предмети, на които ще се радвате да се възхищавате, когато се събуждате всеки ден, и изхрълете или дарете всичко, което не кара вашето пространство да се чувства по-дзен.


4. Бъдете си вашата камериерка

Коя е една от най-добрите части на престоя в луксозен хотел? Не е нужно да се притеснявате за това да си оправяте леглото всяка сутрин и да се връщате в подредена и изчистена стая след дълъг ден на хранене, пиене и разглеждане на нов град. Но, казва Алмонте, със сигурност трябва да положите всички усилия, за да се справите с тази работа, веднага щом се събудите всеки ден.

Не само ще ви раздвижи, но и ще направи вечерната ви рутина малко по -специална. „Ще се почувствате сякаш току-що сте влезли в петзвездна хотелска спалня“, добавя той.  


5. Окачете огледала

Хотелските стаи не трябва да са с големи размери, за да се чувстват красиви и привлекателни, както и спалнята ви. Но ако искате да направите пространството си по -обширно, помислете за този съвет от дизайнерката Дорис Робъртс . „Стратегически поставете огледала в пространството, за да отразявате светлината и да направите стаята по -голяма“, предлага тя.

Препоръчваме ви да се наведете върху бюрото, за да създадете импровизирана суета - това също ще помогне на спалнята ви да се чувства като че ли принадлежи на бутиков хотел - или окачени огледала над всяка нощна шкафче.6. Мислете Арт

Произведенията на изкуството са това, което придава на спалнята допълнителна индивидуалност и също е ключов компонент на луксозните хотелски стаи. Тук се възползвайте от възможността да покажете голяма картина или рамка. Стените на галерията, макар и любими за други стаи в дома, не изглеждат толкова луксозни в спалнята.

Ако сте привлечени от модерна естетика, голяма абстрактна картина е отличен избор. Ако стилът ви е по -традиционен, помислете за окачване на картина пейзаж. Черно -белите рисунки на фигури също са доста шикозни; облегнете няколко отгоре на скрин за непринудено, парижко настроение.7. Добавете килим

Робъртс насърчава поставянето на "удобен, плюшен килим" в спалнята. Защо не поставите мека овча кожа (изкуствената също е добра!) До леглото си? Краката ви ще получат кралското лечение, когато всяка сутрин излизате от пашкула си :) Мароканските килими също са изключително уютни; изберете такъв в черно -бял оттенък, ако не искате да затрупате пространството си с цвят.8. Не забравяйте за банята

Всеки оценява просторна, безупречна хотелска баня. Завършете атмосферата на хотела, като направите своя собствена тоалетна възможно най -лъскава и рационализирана. Приберете козметичните продукти в чекмеджета или кошчета, за да запазите зоната на мивката без претрупвания. Покажете само няколко неща от ежедневието в дребна кошница и я поставете върху мраморна тава.

Уверете се, че вашето пространство е добре заредено с всичко, което може да се наложи на вас или на гост: кърпи, допълнителна тоалетна хартия, много сапун за ръце и други подобни. Просто добавете свещ или шикозна бутилка парфюм и сте готови.