Кое е първото нещо, което трябва да направите, когато купите нов матрак за спалнята си?


Някои от вас може би ще кажат: "Поставете нови чаршафи върху него!" Други от вас ще кажат: „Купете нови възглавници!“


И макар че това са добри отговори, те не са отговора, който търсихме. Вместо това първото нещо, което трябва да направите, когато купите нов матрак е да сложите нов протектор за матрак.


Имате ли нужда от протектор за матрак? Технически, не. Не е нужно да поставяте протектор за матрак на леглото си, ако наистина не искате по някаква причина.


Но ще направите голяма грешка, ако решите да тръгнете в тази посока. Има толкова много предимства от използването на протектор за матраци.


Ето някои от тях:


Спира мръсотия, прах и отломки от влизане в контакт с вашия матрак

Ще има мръсотия, прах и всякакви други отпадъци, които ще попаднат върху новия ви матрак и ще му навредят, ако не сте внимателни.


Можете да се отървете от част от тази мръсотия, прах и отломки, като редовно минавате матрака си с прахосмукачка. 


Но единственият начин да се гарантира, че мръсотията, прахът и отломките не могат да получат директен достъп до вашия матрак е като го покриете с протектор. 


Предотвратява оцветяването от течностите и навлизането им в дълбочина на матрака

Никога не трябва да позволявате течности да идват близо до новия ви матрак. Ще имате проблеми, ако пиете напитки в леглото или имате течности в района на леглото си по някаква друга причина.


Но в случай, че разлеете нещо в леглото, ще се радвате да имате водоустойчив протектор за матрак, който да го предпази. Протекторът за матрак ще спре течностите да навлезат в дълбочина, където биха могли да причинят мухъл.


Държи акарите от прах далеч от вашия матрак и помага на хората с алергии

Знаете ли, че средният матрак има някъде от 10 000 до 10 милиона акари, пълзящи в него?


За щастие няма да се притеснявате от акари в новия си матрак, стига да си купите протектор. Можете да ги държите далеч от вашия матрак, като поставите върху него някой от протекторите за легло от Spalnotobelio


Също така най-добрият протектор за матрак ще ви служи като хипоалергенна бариера и ще ви предпази от алергични реакции. Освен това може да го перете много по-често, отколкото самия матрак, за чието пране се изискват големи усилия. 


Охлажда ви, когато лежите на матрака си

Омръзна ли ви да се събуждате в локва с пот през нощта? Ако го правите просто защото ви става прекалено горещо през нощта, а не поради медицинско състояние, закупуването на протектор за матрак може да спре цялото ви изпотяване през нощта.


Има специални протектори за матраци, които са създадени, за да ви охладят, докато спите през нощта.


Прави вашия матрак по-удобен

Има хора, които се притесняват, че протекторът за матрак може да направи новия им матрак неудобен. Те се чудят: „Имам ли нужда от протектор?“, Защото не искат да си купят протектор, който ще навреди на нивата на комфорт на новия им матрак.


Ще се радвате да научите, че протекторът за матрак ни най-малко няма да направи матрака неудобен. Всъщност протекторите за матраци са проектирани да бъдат толкова меки и удобни, колкото хората искат и имат нужда от тях.


Можете да направите новия си матрак дори по-удобен, отколкото би бил иначе, като поставите протектор за матрак върху него. Ще бъдете изумени от това колко по-добре се чувствате, когато легнете върху него през нощта.


Удължава продължителността на живота на вашия матрак и ви спестява пари

Най-общо казано, средният матрак ще издържи около 10 години, преди да се наложи подмяна. Но може да се наложи да смените новия си матрак много по-рано от това, ако не се грижите добре за него.


Поставянето на протектор за матрак на новия ви матрак е един лесен начин да удължите живота му. Също ще ви спести пари в дългосрочен план, тъй като няма да се налага скоро да подменяте матрака си.


Ако току-що сте купили нов матрак, вероятно сте платили доста пари за него. Ето защо може да попитате „Наистина ли се нуждаете от протектор за матрак?“. Последното нещо, което искате да направите, е да похарчите още пари точно сега.


Но в действителност „Имате ли нужда от протектор за матрак?“ дори не трябва да бъде въпрос, който задавате. Няма съмнение, че имате нужда от протектор за матрак за новия си матрак. Той ще ви предостави всички предимства, които току-що изброихме, и много повече.