Изборът на подходящо спално бельо е труден, критериите за подбор са огромни. От една страна са визуалните качества като цвят или модел. От друга страна, материалът, който влияе на решението на всеки. Изборът може да се окаже не толкова лесен, тъй като някои предпочитат да спят на хладно, други се нуждаят от повече топлина. 

В този блог ще ви дадем няколко съвета, които можете да използвате, когато закупувате спално бельо, които ще улеснявят избора ви, също и от гледна точка на здравето.

Независимо дали в промоция, онлайн или в специализирани магазини, има много критерии за подбор, които трябва да вземете предвид, когато купувате правилното спално бельо. От дизайна до материала, а също и от основно значение са здравните аспекти, като алергиите, които може да предизвикат някои материи. В крайна сметка стигате до извода, че спалното бельо, което сте си избрали не е подходящо за вас.

Тук ще ви дадем полезни съвети и ще разберете как да си изберете подходящото спално бельо за вас.

Трябва да обърнете внимание на следната информация, когато купувате спално бельо

Обикновено жените обичат по-топлите температури за разлика от мъжете. 

В крайна сметка материалът, тоест чаршафите, плика за завивката и калъфките за възглавници, ни влияят всяка нощ в продължение на до осем часа. Директният контакт с кожата  може да бъде приятен, но също може да се окаже неприятен ако дразни вашата кожа. Но здравните аспекти, които не се забелязват веднага, също играят роля при избора на правилното спално бельо.

Паразитолози от немския университет в Кил са открили, че в нашите спални има сто пъти повече акари, отколкото в хола. Спалното бельо от чист памук може да допринесе за по-здравословият ни сън.

За да направим съня си красив, удобен и здравословен харчим много пари. Това се дължи на факта, че сънят е от основно жизнено важно значене за нас.

Подходящо спално бельо за всеки сезон

Както при облеклото през деня, сезоните определят нуждата ни от охлаждане и затопляне през нощта. Някои материали са особено подходящи за топлите летни месеци, а други затоплят кожата и тялото в студения сезон.

През лятото спалното ни бельо трябва да бъде направено от материал, който осигурява добра абсорбация и бързо премахва влагата, която тялото отделя.

Материите за спално бельо, като спалното бельо от Ранфорс и лен са много добър избор. Ранфорс е средно фина тъкан, изработена от памук, изключително регулираща температурата и подходяща за страдащи от алергия.

Зимното спално бельо трябва да се състои от дебел материал и тъкани, които поддържат топло и все пак осигуряват достатъчно влага. Ако не искате да ви е студено, трябва да използвате спално бельо от памучен сатен, когато купувате спално бельо за зимните месеци. Памучният сатен също е направен от памук, но е груб или шлифован, абсорбиращ и мек.

4-сезонните олекотени завивки са много добър избор. Те са изработени от памучен материал, който е подходящ за всеки сезон. Много практични и комфортни са.

Като цяло материалът трябва да бъде адаптиран за всеки сезон, за да се насладите на комфортен сън, адаптиран към температурата на околната среда.

Индивидуални предпочитания на всеки при закупуване на спално бельо

Съответства ли спалното бельо със стила на моята спалня?

В допълнение към твърдите и свързани със здравето критерии за избор на спално бельо, става въпрос и за индивидуалния стил на всеки. Дали десени във винтидж стил, или цветни и привличащи погледа флорални модели, които навяват на пролетта и лятото или семпли едноцветни чаршафи, всеки от нас си има свой вкус.

В специализираната търговия има хиляди дизайни. В края на деня обаче трябва да обърнете особено внимание на материала и тъканта на спалното бельо. Защото когато светлината е изключена и очите са затворени, само тези фактори определят колко добре наистина спите, нали ?!