Ако сте уморени от старата си естетика в спалнята, попаднали сте на правилното място. Не е нужно да харчите хиляди левове или да преправяте цялата си спалня, за да й придадете нов облик.


Тези прости идеи за декориране на спалня са лесни и достъпни, така че защо да не ги разберете и да създадете нова атмосфера?


ПРЕПОДРЕДЕТЕ СВОЯТА СТАЯ

Повечето хора подреждат спалнята си и никога не променят конфигурацията. Това може да стане наистина скучно след известно време.


Изхвърлете правилата през прозореца и играйте с подредбата на мебелите си на хартия, докато намерите оформление, което да ви подхожда. Тя може да разкрие огромни възможности и да положи основите на нова спалня, която обичате. Споменахме ли, че е безплатно?


ПРОМЕНЕТЕ СХЕМАТА НА ЦВЕТОВЕТЕ

Когато имате бюджет, лесно можете да промените цветовата си схема. Ето няколко начина, по които можете да използвате цветовете, без да харчите много пари.


АНАЛОГИЯ

Подобните цветове седят един до друг на цветната палитра. Примерите включват синьо и зелено, жълто и оранжево и виолетово и синьо. Ако вашата спалня разчита на един цвят, изберете такъв, който седи до нея за втория цвят. Например, можете да добавите синьо-зелени възглавници или завеси към синята спалня.

Примерни цветови палетри може да видите тук и тук


Аналогичните цветове по своята същност са хармонични, но изискват акценти в черно, бяло или сиво, в противен случай рискувате спалнята ви ще бъде скучна. 


ДОПЪЛНЕНИЯ

Противоположните цветове в цветната палитра предлагат един топъл цвят и един студен цвят, което добавя балансирано разнообразие.


Като пример, този успокояващ, хладен спален комплект ще си пасне добре с топли, наситени жълти или оранжеви акценти, които добавят настроение. Въпреки това, това по-малко наситено небесно синьо ще се съчетае добре с пастелно жълто, прасковено или оранжеви тонове.


БЪДЕТЕ СМЕЛИ

Един от най-простите начини да влеете стил в спалнята е с новото спално бельо и ние не казваме това просто, защото го продаваме. Това е достъпна опция, която предлага драматични резултати.


Разгледайте този комплект с контрастни цветове или това спално бельо в хармонични тонове и двете за под 40 лева. И двете предложения могат незабавно да преобразят вашата спалня.


ПРОМЕНЕТЕ ДРЕБНИ ДЕТАЙЛИ ОТ МЕБЕЛИТЕ

Подмяната на дръжките на чекмеджета е прост, достъпен трик, който може да добави индивидуалност и стил към мебелите.


Като пример, може да искате да добавите морски дръжки, ако сте решили синьо в спалнята си. Ако искате да бъдете модерни, заменете традиционните с елегантни метални дръжки. Просто свалете една от дръжките, измерете разстоянието между дупките и купете. Те са само по няколко лева всеки!


ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТОВА, КОЕТО ВЕЧЕ ИМАТЕ

Когато работите с малък бюджет, трябва да използвате това, което вече притежавате. 


Закачете голямата картина зад скрина си и след това добавете внимателно подбрани лични предмети. Играйте с аранжимента, докато не създадете мини произведение на изкуството. Този дизайнерски трик не струва абсолютно нищо.


ИЗПРОБВАЙТЕ ТЕКСТУРИТЕ

Шарките (Патерните) добавят въздействие и имате безброй възможности за избор. Карираните и флоралните цветове работят добре за това домашно усещане, но можете също така да бъдат и по-фини.


ТЕКСТИЛЪТ СТИМУЛИРА ВАШИТЕ ЧУВСТВА

Ако имате неутрална стая, лесно е да я направите уютна с изискан домашен текстил. Косматият килим до леглото, меко шалте или плътно изтъканите възглавници може да са отговорът.